Select Page
Heideroosjes

Heideroosjes

heideroosjes

 

35 jaar zijn ze samen, deze vier punkrockers. Mening huwelijk strandt eerder. Zo niet Heideroosjes. Die beuken door. Sinds 1989, toen dezelfde vier mannen als vijftienjarige pubers in het Limburgse Horst hun verveling kapot speelden. Met drie akkoorden en een vuist vol idealen. 

 Dit jaar blazen de mannen zelf 50 kaarsjes uit en de band dus 35. Dat vieren ze met een paar nieuwe songs, re-issues van Epitaph releases Schizo (25 jaar!) en SINema (20 jaar!) en een handvol selectief gekozen shows. .

Kortom; 35 jaar en nog niet moe. Of zoals die vier leden zelf zeggen: “Onze band lijkt op dat hotel van The Eagles. You can check-out any time you like, but you can never leave.

No Fun At All

No Fun At All

no fun at all

 

In de hoogdagen van de snelle skatepunk gedurende de jaren negentig was No Fun At All hét Europese tegengewicht voor al het geweld dat van over de grote plas kwam. De mokerslagen die Pennywise en NOFX uitdeelden, werden steevast beantwoord door de Zweden. Onlangs brachten ze nog een bezoekje aan ons land met hun landgenoten Satanic Surfers, waarmee ze bewezen nog steeds over die snedigheid te beschikken die hen zo herkenbaar maakte. Er staan misschien wel al enkele jaren meer op de teller, maar daar was op Brakrock twee jaar geleden alvast helemaal niks van te merken. – Dansende Beren 

Janez Detd.

Janez Detd.

janez detd.

 

Van optreden op grote festivals als Rock Werchter, over touren met internationale bands als The Offspring tot shows in het buitenland. De Belgische punkrockband Janez Detd. werd in 1994 opgericht door Bob en Nikolas uit Grembergen en groeide al snel uit tot een succesverhaal, ook buiten onze landsgrenzen.

Nu, 25 jaar later, wil de punkrockband zijn fans tracteren op enkele festivalshows, waarbij ze een ‘best off” spelen van de meest legendarische Janez Detd. songs.

Dog Eat Dog

Dog Eat Dog

DOG EAT DOG

 

Na een lange periode van alleen maar touren is Dog Eat Dog eindelijk terug met hun nieuwe volledige album “Free Radicals”… en het was het wachten waard! De 14 explosieve en inspirerende nummers combineren verschillende eigentijdse stijlen zonder hun roots te verloochenen. Het album verrast met een variatie aan tonen, stemmingen, dynamiek en tempo, vergezeld van hun nooit vervagende energie en positieve houding.  Dog Eat Dog’s bi-continentale samenstelling en hun unieke benadering van geluid en optredens hebben hen altijd tot een must-see live act gemaakt. Met “Free Radicals” herinnert de band luisteraars eraan waarom velen hen beschouwen als pioniers van het crossover-genre.

Deeznuts

Deeznuts

DEEZNUTS

 

Voormalig drummer van I Killed the Prom Queen, JJ Peters, richtte Deez Nuts op in Melbourne, Australië, in 2007, waarbij hij de naam van de band ontleende aan een nummer van Dr. Dre. Evenzeer beïnvloed door hardcore punk en hip-hop, richtten de teksten van de groep zich op feesten en het harde leven. Het debuutalbum van de groep uit 2008, “Stay True”, bevatte toepasselijk een cover van het nummer “Fight for Your Right” van Beastie Boys.